Lt - De
Onkovita - ONKOVITA - Onkovita
Skaitliukas
373728 Lankytojai
Apie krūtis

Krūtis yra pieno liauka, kurios funkcija gaminti pieną, reikalingą kūdikiui maitinti.

Krūtis sudaryta iš liaukinio audinio su latakais, jungiamojo ir riebalinio audinio, kuris suteikia krūčiai formą. Už krūties yra raumenys ir šonkauliai.

Per moters gyvenimą krūtys keičiasi keletą kartų: brendimo laikotarpiu krūtys vienokios, subrendusios moters kitokios, menopauzėje dar kitokios.

Brendimo metu ir jauname amžiuje vyrauja liaukinis audinys, todėl krūtys būna standžios, elastingos. Moterims, vyresnėms negu 40 metų, krūtyse prasideda amžiaus pakitimai - liaukinis audinys pakeičiamas riebaliniu ir jungiamuoju, krūtys suminkštėja, tampa ne tokios elastingos, praranda turėtą formą. Šiuo metu dažniau susergama vėžiu, todėl moterys turėtų būti ypač atidžios savo sveikatai.

Kiekvienos moters krūtys jautriai reaguoja į hormoninius svyravimus ir pakinta menstruacinio ciklo, nėštumo ir maitinimo metu. Krūtų patinimas, tempimo jausmas, skausmingumas dažniausiai atsiranda prieš menstruacijas. Prieš menstruacijas krūtys yra gruoblėtesnės, galima apčiuopti vieną ar kelis sukietėjimus. Šiuos pakitimus sukelia skystis, kuris susikaupia krūtyse, dėl hormonų įtakos antroje menstruacinio ciklo fazėje ir spaudžia nervines galūnėles krūtyse. Visi pakitimai normalizuojasi po menstruacijų. Pirmą savaitę po menstruacijų krūtys mažiausiai jautrios hormoniniams pokyčiams, todėl tuo metu jas tirti palankiausia. Tokie cikliniai pakitimai krūtyse dėl hormonų poveikio vyksta iki menopauzės, o padidėjęs krūtų jautrumas kartais išlieka ir keletą metų po to.

Informacija ir registracija: tel./faks. (8-5) 262 48 48, mob. 8 698 33 546